BSO Plekkey in Nieuwland

Nieuwland

BSO Plekkey in Nieuwland

“Prachtig om te zien hoe de kinderen in hun vrije tijd spelenderwijs doorgaan met leren.”
Michal van de Velde
coördinator Plekkey in Nieuwland

Groepsindeling

Plekkey in Nieuwland biedt voorschoolse en naschoolse opvang aan kinderen uit de schoolgroepen 1 t/m 8. De groepen in Nieuwland worden op ontwikkeling ingedeeld. Dit vertaalt zich in drie basisgroepen (onderbouw, middenbouw en bovenbouw). Iedere medewerker begeleidt maximaal 10 kinderen. In één basisgroep zitten nooit meer dan 20 kinderen. Dagelijks starten de kinderen binnen hun eigen basisgroep, daarna worden de verschillende activiteiten ingedeeld en gaan de kinderen aan de slag. Door de verschillende ruimten hebben de kinderen alle bewegingsvrijheid.


  • IMG_1296
  • _IMG_2360
  • _IMG_2394
  • _IMG_2381
  • _IMG_2377

Locatie informatie
Plekkey in Nieuwland bevindt zich in het schoolgebouw van de Wonderboom. Wij maken gebruik van verschillende ruimten. Deze ruimten krijgen mede door het kleur- en materiaalgebruik een frisse en veilige uitstraling. Wij maken ook gebruik van een ruime speelzaal, hier kunnen naar hartenlust activiteiten plaatsvinden. Daarnaast heeft onze locatie een ruime multifunctionele ruimte waar wij ook dagelijks te vinden zijn.

Omgeving
Als het even kan, gaan we lekker naar buiten. In de omgeving van Plekkey in Nieuwland is van alles te doen. We gaan eendjes voeren, spelen bij de draak, naar het waterpark voor natuurspellen of naar de speeltuin bij Heelkruid. Als we een cake gaan bakken, kopen we de ingrediënten bij de supermarkt om de hoek.

Tarieven 2019

Bekijk hieronder de verschillende tarieven en de bijbehorende uitleg.

Totaal Opvang
Totaal Opvang is onze meest afgenomen opvangvorm.
Opvang wanneer het moet, flexibel waar het kan en in verhouding voordelig. Gezamenlijk komen wij vaste dagen overeen. Plekkey zorgt op deze dagen voor kwalitatief hoogwaardige opvang.

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Continurooster € 204,38 25,70 uur € 7,95
Lange dag € 236,74 32,15 uur € 7,36
Schoolweken Opvang
Schoolweken Opvang is uitermate geschikt wanneer je tijdens de reguliere vakanties en studiedagen van school zelf voor opvang zorgt. Tijdens schoolvrije dagen kun je extra/aanvullende opvang aanvragen (bijvoorbeeld tijdens studiedagen of gedurende de schoolvakanties).

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Continurooster € 148,15 15,43 uur € 9,60
Lange dag € 193,33 21,88 uur € 8,84
Schoolmiddag € 80,95 8,33 uur € 9,72

Let op!
Bij Schoolweken Opvang tellen wij de totale kosten van een heel jaar bij elkaar op en verdelen dit in 12 gelijke stukken. Op deze manier betaal je dus elke maand een gelijk bedrag en hoef je niet steeds wijzigingen bij de Belastingdienst door te geven. Tijdens vakanties betaal je zodoende de opvang door.

Voorschoolse Opvang
Begin je vroeg met werken? Dan is Voorschoolse Opvang een goede optie. Op schooldagen kan je jouw kind voor schooltijd naar Plekkey toe brengen. Wij zorgen ervoor dat de kinderen naar de klas gebracht worden en ook ontbijten bij ons is een optie. Je kan kiezen tussen brengen vanaf 7.00 uur of vanaf 7.30 uur. Voorschoolse Opvang is alleen mogelijk als Naschoolse Opvang bij ons afgenomen wordt.

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Vanaf 7.00 uur € 40,58 5,00 uur € 8,11
Vanaf 7.30 uur € 27,02 3,33 uur € 8,11
Overige Opvang
Passen de opvangvormen niet bij jouw situatie? Plekkey biedt ook maatwerk. Zo is er Vakantie Opvang voor mensen die enkel in de schoolvakanties opvang nodig hebben. En ook voor ZZP-ers of mensen die flexibel werken hebben we een oplossing: Af en Toe Opvang. Schrijf je vrijblijvend in en vermeld in de opmerkingen jouw wensen. Wij denken graag met je mee!
Praktische informatie

Kinderopvangtoeslag
De genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Je komt hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Kijk voor informatie over kinderopvangtoeslag of het maken van een proefberekening hier.

Scholen
Op dit moment vangen wij kinderen op van Basisschool de Wonderboom, de Border en de Malelande. Staat jouw school er (nog) niet tussen, neem dan gerust contact met ons op. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Openingstijden
Voorschoolse opvang: starttijd 7.00 uur of 7.30 uur
Tijdens de schoolweken: dagelijks geopend tot 19.00 uur
Tijdens de vakantieweken: dagelijks van 07.30 uur tot 19.00 uur geopend

Sluitingsdagen
Plekkey is gesloten op de volgende dagen: nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag (om de 5 jaar), Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en beide kerstdagen. Deze dagen worden niet gecompenseerd. Daarnaast vindt er één keer per jaar een studiedag voor het voltallige personeel plaats. Wanneer deze op een opvangdag valt, krijg je hiervoor een tegoedbon.

Uitleg type opvangdag

Korte dag en lange dag
Dit zijn opvangoplossingen voor kinderen die naar scholen gaan met een traditioneel schooltijden model. Bij het traditionele model hebben kinderen een lange middagpauze en zijn op woensdagmiddag (en vrijdagmiddag) vrij. Op deze korte schooldagen komen de kinderen een lange dag naar Plekkey. De andere dagen komen zij een korte dag naar Plekkey.

Continurooster
Veel scholen zijn overgestapt naar een continurooster. Dit houdt in dat kinderen 5 dagen per week even lang naar school gaan. Zij hebben een kortere middagpauze en eten tussen de middag op school. Dit is bij ons het opvangtype continurooster. Een uitzondering hierop is dat de groepen 1 tot en met 4 op vrijdag alleen ’s ochtends naar school gaan. Op deze dag komen de kinderen dan een lange dag naar Plekkey

Wij zijn bekend met de roosters van diverse scholen en houden hier rekening mee in ons vrijblijvende voorstel.

Verschil Totaal en Schoolweken Opvang
Bij Totaal Opvang kan het gehele jaar gebruik worden gemaakt van onze opvang. Neem je Schoolweken Opvang af dan maak je alleen tijdens schoolweken (vastgesteld door het ministerie van Onderwijs) gebruik van onze opvang. Schoolweken Opvang wordt vaak afgenomen door leerkrachten.


Overstapservice

Direct bij Plekkey starten zonder dubbele kosten?
Het is razendsnel en voordelig geregeld met onze gratis overstapservice.

Meer informatie

Plekkey in Nieuwland

De keuze voor buitenschoolse opvang is een belangrijke en persoonlijke keuze. Daarom ben je altijd welkom om een bezoek te brengen aan onze locatie om de sfeer te proeven. Je kunt daarvoor een afspraak maken met onze coördinator, Michal van de Velde. Liever eerst even telefonisch contact? Geen enkel probleem, Michal beantwoordt je vragen graag.

Centraal bureau

Utrechtseweg 91
3818 EB Amersfoort
088 – 401 03 00
post@plekkey.nl

Plekkey in Nieuwland

Waterkers 1
3824 EH Amersfoort
(in basisschool de Wonderboom)
088 – 401 03 03
nieuwland@plekkey.nl

LRK 139120294 | Inspectierapport

Plekkey in Nieuwland

Locatie de Bonte Koe
De Bonte Koe 1
3824 XM Amersfoort
(in basisschool de Wonderboom)
088 – 401 03 03
nieuwland@plekkey.nl

LRK 498115598 | Inspectierapport