BSO Plekkey in Kattenbroek

Kattenbroek

BSO Plekkey in Kattenbroek

“We horen vaak dat kinderen de BSO missen tijdens een schoolvakantie. Dat betekent dat wij ons werk goed hebben gedaan.”
Lisanne Hogeling
coördinator Plekkey in Kattenbroek

Groepsindeling

Plekkey in Kattenbroek biedt voorschoolse en naschoolse opvang aan kinderen uit de schoolgroepen 1 t/m 8. De groepen in Kattenbroek worden op ontwikkeling ingedeeld. Dit vertaalt zich in twee basisgroepen (onderbouw en middenbouw/bovenbouw). Iedere medewerker begeleidt maximaal 10 kinderen. In één basisgroep zitten nooit meer dan 20 kinderen. Dagelijks starten de kinderen binnen hun eigen basisgroep, daarna worden de verschillende activiteiten ingedeeld en gaan de kinderen aan de slag. Door de verschillende ruimten hebben de kinderen alle bewegingsvrijheid.


  • IMG_1955
  • _IMG_0447
  • _IMG_0485
  • _IMG_0447
  • _IMG_0568

Locatie informatie
Plekkey in Kattenbroek bevindt zich in het schoolgebouw van basisschool Gabrie Mehen. Wij maken gebruik van de gehele schoolvleugel. Onze eigen ruimten zijn ruim van opzet, schoon, veilig en aangepast zodat kinderen zich thuis voelen. De combinatie van materiaal- en kleurgebruik zorgt voor een frisse uitstraling. Wij maken ook gebruik van een ruime speelzaal, hier kunnen naar hartenlust activiteiten plaatsvinden. De ruimten voldoen aan de door de GGD gestelde eisen.

Omgeving
In de omgeving van Plekkey in Kattenbroek is genoeg te doen. Zo gaan we vaak eendjes voeren bij de grote vijver en zijn er supermarkten om de hoek waar wij samen met de kinderen bijvoorbeeld de benodigdheden voor het bakken van een cake kunnen halen.

Tarieven 2019

Bekijk hieronder de verschillende tarieven en de bijbehorende uitleg.


Totaal Opvang
Totaal Opvang is onze meest afgenomen opvangvorm.
Opvang wanneer het moet, flexibel waar het kan en in verhouding voordelig. Gezamenlijk komen wij vaste dagen overeen. Plekkey zorgt op deze dagen voor kwalitatief hoogwaardige opvang.

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Korte dag € 187,10 23,05 uur € 8,11
Continurooster € 204,38 25,70 uur € 7,95
Lange dag € 236,74 32,15 uur € 7,36
Schoolweken Opvang
Schoolweken Opvang is uitermate geschikt wanneer je tijdens de reguliere vakanties en studiedagen van school zelf voor opvang zorgt. Tijdens schoolvrije dagen kun je extra/aanvullende opvang aanvragen (bijvoorbeeld tijdens studiedagen of gedurende de schoolvakanties).

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Korte dag € 130,24 13,40 uur € 9,72
Continurooster € 148,15 15,43 uur € 9,60
Lange dag € 193,33 21,88 uur € 8,84

Let op!
Bij Schoolweken Opvang tellen wij de totale kosten van een heel jaar bij elkaar op en verdelen dit in 12 gelijke stukken. Op deze manier betaal je dus elke maand een gelijk bedrag en hoef je niet steeds wijzigingen bij de Belastingdienst door te geven. Tijdens vakanties betaal je zodoende de opvang door.

Voorschoolse Opvang
Begin je vroeg met werken? Dan is Voorschoolse Opvang een goede optie. Op schooldagen kan je jouw kind voor schooltijd naar Plekkey toe brengen. Wij zorgen ervoor dat de kinderen naar de klas gebracht worden en ook ontbijten bij ons is een optie. Je kan kiezen tussen brengen vanaf 7.00 uur of vanaf 7.30 uur. Voorschoolse Opvang is alleen mogelijk als Naschoolse Opvang bij ons afgenomen wordt.

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Vanaf 7.00 uur € 40,58 5,00 uur € 8,11
Vanaf 7.30 uur € 27,02 3,33 uur € 8,11
Overige tarieven
Passen de opvangvormen niet bij jouw situatie? Plekkey biedt ook maatwerk. Zo is er Vakantie Opvang voor mensen die enkel in de schoolvakanties opvang nodig hebben. En ook voor ZZP-ers of mensen die flexibel werken hebben we een oplossing: Af en Toe Opvang. Schrijf je vrijblijvend in en vermeld in de opmerkingen jouw wensen. Wij denken graag met je mee!
Praktische informatie

Kinderopvangtoeslag
De genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Je komt hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Kijk voor informatie over kinderopvangtoeslag of het maken van een proefberekening hier.

Scholen
Op dit moment vangen wij kinderen op van Basisschool Gabrie Mehen, De Breede Hei, De Meander en De Horizon. Staat jouw school er (nog) niet tussen, neem dan gerust contact met ons op. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Openingstijden
Voorschoolse opvang: starttijd 7.00 uur of 7.30 uur
Tijdens de schoolweken: dagelijks geopend tot 19.00 uur
Tijdens de vakantieweken: dagelijks van 07.30 uur tot 19.00 uur geopend

Sluitingsdagen
Plekkey is gesloten op de volgende dagen: nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag (om de 5 jaar), Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en beide kerstdagen. Deze dagen worden niet gecompenseerd. Daarnaast vindt er één keer per jaar een studiedag voor het voltallige personeel plaats. Wanneer deze op een opvangdag valt, krijg je hiervoor een tegoedbon.

Uitleg type opvangdag

Korte dag en lange dag
Dit zijn opvangoplossingen voor kinderen die naar scholen gaan met een traditioneel schooltijden model. Bij het traditionele model hebben kinderen een lange middagpauze en zijn op woensdagmiddag (en vrijdagmiddag) vrij. Op deze korte schooldagen komen de kinderen een lange dag naar Plekkey. De andere dagen komen zij een korte dag naar Plekkey.

Continurooster
Veel scholen zijn overgestapt naar een continurooster. Dit houdt in dat kinderen 5 dagen per week even lang naar school gaan. Zij hebben een kortere middagpauze en eten tussen de middag op school. Dit is bij ons het opvangtype continurooster. Een uitzondering hierop is dat de groepen 1 tot en met 4 op vrijdag alleen ’s ochtends naar school gaan. Op deze dag komen de kinderen dan een lange dag naar Plekkey

Wij zijn bekend met de roosters van diverse scholen en houden hier rekening mee in ons vrijblijvende voorstel.

Verschil Totaal en Schoolweken Opvang
Bij Totaal Opvang kan het gehele jaar gebruik worden gemaakt van onze opvang. Neem je Schoolweken Opvang af dan maak je alleen tijdens schoolweken (vastgesteld door het ministerie van Onderwijs) gebruik van onze opvang. Schoolweken Opvang wordt vaak afgenomen door leerkrachten.

Overstapservice

Direct bij Plekkey starten zonder dubbele kosten?
Het is razendsnel en voordelig geregeld met onze gratis overstapservice.

Meer informatie

Plekkey in Kattenbroek

De keuze voor buitenschoolse opvang is een belangrijke en persoonlijke keuze. Daarom ben je altijd welkom om een bezoek te brengen aan onze locatie om de sfeer te proeven. Je kunt daarvoor een afspraak maken met onze coördinator, Ruby van Vliet. Liever eerst even telefonisch contact? Geen enkel probleem, Ruby beantwoordt je vragen graag.

Centraal bureau

Utrechtseweg 91
3818 EB Amersfoort
088 – 401 03 00
post@plekkey.nl

Plekkey in Kattenbroek

Plekkey in Kattenbroek
Dopheide 34
3823 HL Amersfoort
(in basisschool Gabrie Mehen)
088 – 401 03 04
kattenbroek@plekkey.nl

LRK 176267554 | Inspectierapport