BSO Plekkey op de Berg

Bergkwartier

BSO Plekkey op de Berg

“We bieden kinderen een plek om thuis te komen, maar dan buitenshuis.”
Dagmar de Ruijter
coördinator Plekkey op de Berg

BSO Plekkey op de Stek

“Op de Stek bieden wij leuke activiteiten en uitdagingen, speciaal voor de wat oudere kinderen.”
Allice Jansen
coördinator Plekkey op de Stek

Groepsindeling

Plekkey op de Berg biedt voorschoolse en naschoolse opvang aan kinderen uit de schoolgroepen 1 t/m 8. De groepen bij Plekkey op de Berg worden naar ontwikkeling ingedeeld. Dit vertaalt zich in zes basisgroepen (onderbouw, middenbouw en bovenbouw). Iedere medewerker begeleidt maximaal 10 kinderen. In één basisgroep zitten nooit meer dan 20 kinderen. Dagelijks starten de kinderen binnen hun eigen basisgroep, daarna worden de verschillende activiteiten ingedeeld en gaan de kinderen aan de slag. Door de verschillende ruimten hebben de kinderen alle bewegingsvrijheid.

Voor kinderen uit de schoolgroepen 5 t/m 8 (8 t/m 12 jaar) is er een speciaal Plekkey gecreëerd: Plekkey op de Berg, locatie de Stek. Hier kunnen wij deze groep kinderen nog meer leuke, passende activiteiten en uitdagingen bieden in de vorm van o.a. sport en drama.


  • IMG_1945
  • IMG_1939
  • _IMG_0936
  • _IMG_0843
  • _IMG_0922
  • _IMG_0999

Locatie informatie
Plekkey op de Berg bevindt zich in de twee schoolgebouwen van basisschool de Bolster. Wij maken gebruik van de gehele schoolvleugel op de van Effenlaan. De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hebben de bovenverdieping van de Van Marnixlaan tot hun beschikking. Onze eigen ruimten zijn grondig verbouwd en aangepast zodat kinderen zich thuis voelen. De combinatie van materialen en kleurgebruik zorgen voor een frisse uitstraling. Wij maken ook gebruik van twee ruime speelzalen waar we bij slecht weer ruimschoots kunnen bewegen, sporten en spelen. Alle ruimten voldoen aan de door de GGD gestelde eisen.

Omgeving
Ook de omgeving van Plekkey op de Berg biedt leuke activiteiten. Zo gaan we regelmatig eendjes voeren op het Borneoplein of spelen in het bos ‘Klein Zwitserland’. In dit bos achter de watertoren is bij de totempaal een natuurspeelplaats met houten stellages ingericht waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen of hutten in bouwen. Er zijn supermarkten om de hoek waar wij samen met de kinderen de ingrediënten voor een zelf te bakken cake kunnen halen.

Tarieven 2019

Bekijk hieronder de verschillende tarieven en de bijbehorende uitleg.

Totaal Opvang
Totaal Opvang is onze meest afgenomen opvangvorm.
Opvang wanneer het moet, flexibel waar het kan en in verhouding voordelig. Gezamenlijk komen wij vaste dagen overeen. Plekkey zorgt op deze dagen voor kwalitatief hoogwaardige opvang. 

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Korte dag € 197,76 23,73 uur € 8,33
Continurooster € 212,52 25,70 uur € 8,27
Lange dag € 251,52 32,15 uur € 7,82
Schoolweken Opvang
Schoolweken Opvang is uitermate geschikt wanneer je tijdens de reguliere vakanties en studiedagen van school zelf voor opvang zorgt. Tijdens schoolvrije dagen kun je extra/aanvullende opvang aanvragen (bijvoorbeeld tijdens studiedagen of gedurende de schoolvakanties).

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Korte dag € 130,24 13,47 uur € 9,67
Continurooster € 148,15 15,43 uur € 9,60
Lange dag € 193,59 21,88 uur € 8,85
Schoolmiddag € 64,48 6,67 uur € 9,67

Let op!
Bij Schoolweken Opvang tellen wij de totale kosten van een heel jaar bij elkaar op en verdelen dit in 12 gelijke stukken. Op deze manier betaal je dus elke maand een gelijk bedrag en hoef je niet steeds wijzigingen bij de Belastingdienst door te geven. Tijdens vakanties betaal je zodoende de opvang door.

Voorschoolse Opvang
Begin je vroeg met werken? Dan is Voorschoolse Opvang een goede optie. Op schooldagen kan je jouw kind voor schooltijd naar Plekkey toe brengen. Wij zorgen ervoor dat de kinderen naar de klas gebracht worden en ook ontbijten bij ons is een optie. Je kan kiezen tussen brengen vanaf 7.00 uur of vanaf 7.30 uur. Voorschoolse Opvang is alleen mogelijk als Naschoolse Opvang bij ons afgenomen wordt.

Type opvangdag Kosten per maand Uren per maand Uurtarief
Vanaf 7.00 uur € 41,65 5,00 uur € 8,33
Vanaf 7.30 uur € 27,74 3,33 uur € 8,33
Overige tarieven
Passen de opvangvormen niet bij jouw situatie? Plekkey biedt ook maatwerk. Zo is er Vakantie Opvang voor mensen die enkel in de schoolvakanties opvang nodig hebben. En ook voor ZZP-ers of mensen die flexibel werken hebben we een oplossing: Af en Toe Opvang. Schrijf je vrijblijvend in en vermeld in de opmerkingen jouw wensen. Wij denken graag met je mee!
Praktische informatie
Kinderopvangtoeslag
De genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Je komt hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Kijk voor informatie over kinderopvangtoeslag of het maken van een proefberekening op onze pagina kinderopvangtoeslag.

Scholen
Op dit moment vangen wij kinderen op van de Bolster, de School op de Berg en de Joost van de Vondelschool. Staat jouw school er (nog) niet tussen, neem dan gerust contact met ons op. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Openingstijden
Voorschoolse opvang: starttijd 7.00 uur of 7.30 uur
Tijdens de schoolweken: dagelijks geopend tot 19.00 uur
Tijdens de vakantieweken: dagelijks van 07.30 uur tot 19.00 uur geopend

Sluitingsdagen
Plekkey op de Berg is gesloten op de volgende dagen: nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag (om de 5 jaar), Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en beide kerstdagen. Deze dagen worden niet gecompenseerd. Daarnaast vindt er één keer per jaar een studiedag voor het voltallige personeel plaats. Wanneer deze op een opvangdag valt, krijg je hiervoor een tegoedbon.

Uitleg type opvangdag

Korte dag en lange dag
Dit zijn opvangoplossingen voor kinderen die naar scholen gaan met een traditioneel schooltijden model. Bij het traditionele model hebben kinderen een lange middagpauze en zijn op woensdagmiddag (en vrijdagmiddag) vrij. Op deze korte schooldagen komen de kinderen een lange dag naar Plekkey. De andere dagen komen zij een korte dag naar Plekkey.

Continurooster
Veel scholen zijn overgestapt naar een continurooster. Dit houdt in dat kinderen 5 dagen per week even lang naar school gaan. Zij hebben een kortere middagpauze en eten tussen de middag op school. Dit is bij ons het opvangtype continurooster. Een uitzondering hierop is dat de groepen 1 tot en met 4 op vrijdag alleen ’s ochtends naar school gaan. Op deze dag komen de kinderen dan een lange dag naar Plekkey.

Wij zijn bekend met de roosters van diverse scholen en houden hier rekening mee in ons vrijblijvende voorstel.

Verschil Totaal en Schoolweken Opvang
Bij Totaal Opvang kan het gehele jaar gebruik worden gemaakt van onze opvang. Neem je Schoolweken Opvang af dan maak je alleen tijdens schoolweken (vastgesteld door het ministerie van Onderwijs) gebruik van onze opvang. Schoolweken Opvang wordt vaak afgenomen door leerkrachten.


Overstapservice

Direct bij Plekkey starten zonder dubbele kosten?
Het is razendsnel en voordelig geregeld met onze gratis overstapservice.

Meer informatie

Plekkey op de Berg

De keuze voor buitenschoolse opvang is een belangrijke en persoonlijke keuze. Daarom ben je altijd welkom om een bezoek te brengen aan onze locatie om de sfeer te proeven. Maak daarvoor een afspraak met onze coördinator, Dagmar de Ruijter. Liever eerst even telefonisch contact? Geen enkel probleem, Dagmar beantwoordt je vragen graag.

Centraal bureau

Utrechtseweg 91
3818 EB Amersfoort
088 – 401 03 00
post@plekkey.nl

Plekkey op de Berg

Van Effenlaan 10
3818 RL Amersfoort
(in basisschool de Bolster)
088 – 401 03 01
berg@plekkey.nl

LRK 217575250 | Inspectierapport

Plekkey op de Berg

Locatie de Stek
Van Marnixlaan 53
3818 VB Amersfoort
(in basisschool de Bolster, in de Stek)
088 – 401 03 01
stek@plekkey.nl

LRK 251080250 | Inspectierapport