BSO Plekkey

Buitenschoolse opvang binnen de school

Buitenschoolse opvang

Het is een bekend gegeven: je werkt en de school van je kind start later of is eerder klaar dan jij. BSO Plekkey biedt buitenschoolse opvang in een kleinschalige en huiselijke sfeer binnen de muren van diverse basisscholen. Ons vaste team van goed opgeleide en zeer betrokken medewerkers staat elke dag met veel plezier voor je kind klaar.

Voorschoolse opvang
Je moet vroeg op pad? Geen probleem. Je kind is vanaf 7:00 uur welkom op onze voorschoolse opvang. Onze gediplomeerde medewerkers zorgen ervoor dat het ontbijt klaarstaat. Er wordt een verhaal voorgelezen, we spelen een spelletje of maken een mooie tekening. Om half negen worden alle kinderen door de medewerkers naar hun eigen school en/of klas gebracht en kan de schooldag beginnen.
Voorschoolse opvang bieden wij als extra service aan klanten die van onze naschoolse opvang gebruik maken.

Naschoolse opvang
De school is uit, maar jij moet nog werken? BSO Plekkey biedt kinderen een veilige plek in een vertrouwde omgeving. In de activiteiten die we aanbieden gaan plezier en ontwikkeling hand in hand. In samenspraak met de kinderen bekijken we wekelijks wat we gaan doen. Het kan dus zomaar gebeuren dat we iets lekkers gaan koken, een toneelstuk opvoeren of dat we iets sportiefs gaan doen. Alles kan. Er wordt veel buiten gespeeld, maar we maken natuurlijk ook gewoon huiswerk. BSO Plekkey is een perfecte, ontspannen aansluiting op de schooldag.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties is de school weliswaar gesloten, maar jij moet meestal gewoon naar je werk. Dan is het fijn dat BSO Plekkey ook vakantieopvang biedt: een hele dag BSO Plekkey binnen de vertrouwde basisschool. Tijdens de vakantiedagen maken we vaak leuke uitstapjes naar een zwembad, speeltuin of museum.

Samenwerking met de basisschool

BSO Plekkey is gevestigd in diverse basisscholen. De scholen en Plekkey werken intensief met elkaar samen, waardoor wij een krachtige combinatie van vertrouwde kinderopvang en basisschoolexpertise kunnen bieden. Deze “gouden combinatie” draagt bij aan de ontwikkeling van je kind. Er is sprake van één doorgaande lijn en één gedeelde visie binnen een veilige en vertrouwde omgeving.

 

Hoe ziet een opvangdag eruit?


Wanneer kinderen uit school bij ons komen, is het tijd voor ontspanning. De kinderen worden in een huiselijke sfeer opgevangen met een lekker kopje thee of een glas limonade. Wanneer ze iets willen eten, is dit natuurlijk ook mogelijk.
Tijdens het eten en drinken kijken we wat de kinderen willen doen vandaag. Willen ze buiten een potje honkballen, willen ze naar het bos of liever naar de winkel om benodigdheden te halen voor het bakken van een cake? Het is allemaal mogelijk. Misschien zijn er kinderen die hier helemaal geen zin in hebben en liever een boek lezen, een spelletje spelen of een knikkerbaan willen maken met Kapla. Dat kan natuurlijk ook.
Na een uur bezig te zijn geweest, verzamelen we weer in de groepsruimte. We zetten een kopje thee, maken limonade en eten er een koekje bij – of we storten ons op die lekkere cake die zojuist is gebakken. De kinderen vertellen wat ze hebben gedaan en misschien inspireren ze andere kinderen om mee te doen.
Vervolgens gaat iedereen weer verder of wordt er een nieuwe activiteit gestart. Wanneer de ouders binnenkomen, kunnen ze nog even meekijken wat de kinderen aan het doen zijn. Daarna worden de spullen opgeruimd en is het tijd om naar huis te gaan.

Locaties

BSO Plekkey bevindt zich op diverse locaties binnen Amersfoort.
Klik op een locatie naar keuze voor meer informatie over de groepsindeling, opvangtijden, tarieven en contractsoorten.