Peuter Plekkey

Ideale voorbereiding op de basisschool

Peuteropvang

Kinderen van twee of drie jaar oud zijn van harte welkom bij Peuter Plekkey. Peuter Plekkey biedt een verscheidenheid aan activiteiten waarbij het plezier en de ontwikkeling van je kind vooropstaat. Peuter Plekkey bevindt zich binnen het basisschoolgebouw. Deze unieke locatie en het gerichte activiteitenaanbod maken Peuter Plekkey de perfecte voorbereiding op de kleuterklas. Daarnaast is het ideaal voor peuters met een broer of zus die al naar school gaat.

Inspanning, rust en ontspanning
Peuter Plekkey biedt opvang in een afgepaste mix van inspanning, rust en ontspanning. De activiteiten variëren van knutselen, spelletjes, zingen en voorlezen tot spelen in de bouwhoek en het vertellen van verhalen. Onze locaties beschikken over diverse schone en veilig ingerichte ruimtes. Voor de rustmomenten zijn bedden aanwezig. We gaan veel naar buiten en bij mooi weer gaan we naar het park of de speeltuin.

Samenwerking met de basisschool
Peuter Plekkey is gevestigd in en heeft een intensieve samenwerking met de toekomstige basisschool van jouw kind. Peuter Plekkey is daarmee een combinatie van het vertrouwde kinderdagverblijf/gastouderopvang, aangevuld met de expertise van de toekomstige basisschool. Er is sprake van één doorgaande lijn en één gedeelde visie. De nauwe band tussen de school en Peuter Plekkey biedt rust voor de kinderen en gemak voor de ouders. De doorgaans grote stap van dagverblijf naar groep 1 wordt een kleine stap binnen een bekende en vertrouwde omgeving.

Hoe ziet een opvangdag eruit?


De dag start met een inloopmoment. Er is altijd ruimte voor een praatje met de vaste medewerker. Je peuter kiest iets uit de kast en gaat rustig aan een tafel zitten om alleen, samen met papa of mama of met andere kinderen aan de slag te gaan. Ook oudere broertjes en zusjes zijn van harte welkom om zich te komen vermaken voordat ze naar school gaan, zodat ouders echt de tijd kunnen nemen voor hun peuter.

Wanneer iedereen er is, gaan we samen in de kring. In de kring doen we verschillende activiteiten, luisteren we naar de kinderen die iets willen vertellen en kijken we op het planbord wat we vandaag gaan doen. Daarna kiest iedereen een activiteit. Ga je knutselen of in de bouwhoek? Doe je mee met een activiteit of ga je liever met andere kinderen een spelletje doen?

Als het tijd is om op te ruimen en handen te wassen, zingt de medewerker een liedje. Samen zorgen we ervoor dat alles weer netjes is en wassen we onze handen om aan tafel te gaan. We zingen samen en praten over wat we hebben gedaan. Ondertussen eten we een stuk fruit en drinken we sap. Voordat we naar buiten gaan, ruimen we de tafel af.

Buiten spelen we op het plein. Doe je mee met een tikspelletje of ga je liever een zandkasteel bouwen in de zandbak? Bij lekker weer gaan we naar het park of spelen we in de speeltuin.

Na het buitenspelen wassen we onze handen en dekken we de tafel. We eten een boterham en kletsen gezellig met elkaar. Als de boterhammen op zijn hebben we een rustmoment. Even bijkomen met een boekje op de bank of uitrusten in bed.

Wanneer we allemaal zijn uitgerust gaan we nog even samen in de kring. We praten over de leuke dingen die we vandaag hebben beleefd. We nemen afscheid van de kinderen die naar huis gaan en verwelkomen de kinderen die uit school komen.

Locaties

Peuter Plekkey bevindt zich in het Bergkwartier en Nieuwland.
Klik op de locatie voor meer informatie, de groepsindeling, opvangtijden, tarieven en contractsoorten.